Kategorie przepisów

Szarlotka po królewsku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Biszkopt:
Białka ubić na pianę, dodać 3 łyżki cukru potem żółtka, delikatnie mieszając wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto piec ok. 30 minut w 175 stop.

Jabłka:
Jabłka obrać,pokroić w ósemki, dodać 2 łyżeczki cukru przesmażyć. Do przesmażonych jabłek dodać galaretkę wymieszać, nie gotować.

Krem:
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć ze szklanką cukru na gładką masę i dalej ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu.

Polewa:
Margarynę, 4 łyżki cukru, 1 łyżka wody i kakao.
Składniki polewy podgrzać do zagotowania (nie gotować) ciągle mieszając.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 7359
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Szarlotka po królewsku
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-10-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 10 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szarlotka wyśmienita

Szarlotka wyśmienita

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-10-13
Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-11-01
Szarlotka z bezą cytrynowa

Szarlotka z bezą cytrynowa

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-11-19

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotka po królewsku

2010-02-08 23:14:53

Faktycznie po królewsku

2009-11-22 19:35:47

Dodaję do ulubionych:)

2008-11-04 00:23:35

Wow tak zrobionej szarlotki jeszcze nie jadlam extra wyglada

2008-10-14 16:48:31

Monalizo ta szarlotka jest naprawdę pyszna, pozdrawiam.

2008-10-14 11:24:20

uwielbiam szarlotke!!!
to danie musi być królewskie;)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014