Kategorie przepisów

Szczupak pieczony

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę oskrobać, przeciąć brzuch, usunąć wnętrzności, umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Piekarnik nagrzać do temperatury 230-240. Ułożyć szczupaka w rynięce do ryb, posypać posiekaną cebulą, skórką z cytryny i estragonem. Polać winem i wywarem, wstawić do piekarnika i piec 30-40 min, polewając sosem. Rybę delikatnie wyjąć, ułożyć na ogrzanym półmisku, do sosu wlać śmietanę, dokładnie wymieszać, polać rybę. Podawać z ziemniakami z wody.
Ocena przepisu: 3 (15 gł.)
Wyświetlenia: 26358
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szczupak w ziołach

Szczupak w ziołach

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-11-24
Zapiekany szczupak

Zapiekany szczupak

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-03
Ryba w majonezie

Ryba w majonezie

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-29
Szczupak  na grilla

Szczupak na grilla

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2009-09-24

Komentarze

Do przepisu na: Szczupak pieczony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014