Kategorie przepisów

Szpinak z ryżem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozmrażamy szpinak wkładamy do ronda i na średni ogień. Cebulę kroimy w plastry i smażmy na patelni na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany koperek. Cebulę z koperkiem dodajemy do szpinaku. Jeśli ze szpinaku odparowała woda należy dolać około 2 szklanek. Wsypujemy opłukany ryż i dusimy pod przykryciem na małym ogniu mieszając co kilka minut aż do momentu kiedy ryż będzie już miękki.
Szpinak z ryżem podajemy polany sokiem z cytryny.
Ocena przepisu: 4 (10 gł.)
Wyświetlenia: 11571
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Jajecznica

Jajecznica

#

Dodane przez:

2009-07-31
Dynia po grecku

Dynia po grecku

#

Dodane przez:

2009-01-07
dynia po grecku
Fasolka szparagowa na kwaśno

Fasolka szparagowa na kwaśno

#

Dodane przez:

2009-01-17
Krokiety z pieczarkami

Krokiety z pieczarkami

maryal#

Dodane przez:

maryal

2008-12-19
Krokiety z pieczarkami

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Szpinak z ryżem

!!łik#

!!łik

2008-04-07 20:01:34

Przepraszam zamiast cukru pieprz.Pomyłka.Sorka.
!łik#

!łik

2008-04-06 15:03:02

Lepsz szpinak taki.
2 ząbki czosnku, 1 lyżka vegety.1 łyzeczka soli i cukru,2 plastry żółtego sera,paczka makaronu najlepiej świderki.
Rozmrażamy szpinak dodajemy ,czosnek ,vegetę,sól i pieprz.Na koniec dajemy 2 plastry sera żółtego żeby się rozpuścił.Potem do patelni ze szpinakiem wrzuczamy ugotowane świderki i musimy to ze sobą wymieszac.Dajemy na talerz i gotowe
Smacznego
!basiek22#

!basiek22

2008-03-23 14:44:55

przepis jest rewelacyjny
pierwszy raz w życiu jadłam szpinak i smakowało!!!
!xyz#

!xyz

2007-06-22 12:09:42

super
!hgh#

!hgh

2006-12-09 11:16:27

nie zbyt dobre

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014