Kategorie przepisów

Szynka cielęca pieczona

Składniki

  • szynka cielęca 60 dkg
  • kwaśne jabłka 4 szt
  • cukier 1 łyżka
  • mielony cynamon 1/2 łyżeczka
  • śmietana 2 łyżka
  • masło 5 dkg
  • wino jabłkowe wytrawne 1 szklanka
  • średnia cebula 1 szt
  • sól 1/2 łyżeczka
  • biały mielony pieprz 1/2 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Mięso natrzeć solą i pieprzem, przesmażyć na maśle. Wyjąć, na tym samym maśle zeszklić cebulę. Mięso przełożyć do brytfanki, dodać cebulę, wlać 1/2 wina i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy pieczeń jest już miękka, dodać obrane jabłka bez gniazd nasiennych, resztę wina, cukier i cynamon. Piec przez 10 minut. Mięso wyjąć, sos zredukować do pożądanej objętości i zagęścić śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2945
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szynka w piekielnym sosie

Szynka w piekielnym sosie

jotesa#

Dodane przez:

jotesa

2010-02-27
Roladki

Roladki

ilka222#

Dodane przez:

ilka222

2010-03-17
Szynka wieprzowa z cukinią

Szynka wieprzowa z cukinią

Bmartyna#

Dodane przez:

Bmartyna

2010-03-24
Kiełbasa w bałaganie

Kiełbasa w bałaganie

kolorowowkuchni#

Dodane przez:

kolorowowkuchni

2010-04-06
kiełbasa w bałaganie

Komentarze

Do przepisu na: Szynka cielęca pieczona

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014