Kategorie przepisów

Szynka swojska

Składniki

Sposób przyrządzenia

Natrzeć szynkę solą i wstawić do lodówki na noc. Na średniej wielkości szynkę daję pół szklanki soli, ale przy większych trzeba ilość soli także zwiększyć. Na drugi dzień obsypać szynkę majerankiem i piec w piekarniku ok godzinę. Potem przełożyć do wrzącej wody z dodatkiem dwóch listków laurowych, ale nie gotować bo będzie wiórowata. Wystarczy parzyć ją w tej wodzie ok. godzinę.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 3679
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Szynka swojska
ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-12
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szynka pieczona w rękawie

Szynka pieczona w rękawie

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-14
Gulasz

Gulasz "misz-masz"

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-21
Szynka z solanki

Szynka z solanki

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-21
Szynka pieczona

Szynka pieczona

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-04-30
Szynka pieczona.

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Szynka swojska

2009-04-13 16:10:08

Hm.. bardzo ciekawy przepis, a czy mam racj, że szynka przygotowana w ten sposób nie rozpada się w trakcie krojenia ?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014