Kategorie przepisów

Tartiflette

Składniki

Sposób przyrządzenia

Krójmy ziemniaki w grube plastry. Na rozgrzanej oliwie na patelni smażymy boczek. Dodajemy cebulę i smażymy jeszcze chwilę, aż cebula będzie szklista. Smarujemy formę do zapiekania tłuszczem. Wkładamy na dno połowę ziemniaków. Doprawiamy pieprzem i przykrywamy boczkiem. Kroimy ser na dwa krążki, a potem na pół. Połowę sera wkładamy na boczek. Przykrywamy kolejną warstwą ziemniaków i boczku. Na wierzchu rozsmarowujemy śmietanę, a całość zalej szklanką wina i przykrywamy pozostałym serem. Piecz około 30 minut w nagrzanym piekarniku do 250 st. C, aż ser się zarumieni.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1671
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Karkówka z grila

Karkówka z grila

gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2011-03-08
Schabowe

Schabowe

GierczakI#

Dodane przez:

GierczakI

2009-12-10
schabowe
Marchewkowe klopsy

Marchewkowe klopsy

jotesa#

Dodane przez:

jotesa

2009-12-12

Komentarze

Do przepisu na: Tartiflette

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014