Kategorie przepisów

Tilapia panierowana

Opis

Rybka podawana w grubej panierce z dodatkiem cytryny lub limonki.

Składniki

do panierowania

do smażenia

Sposób przyrządzenia

Tilapię oprószyć solą i jeśli ktoś lubi to przyprawą do ryb oraz polać łyżeczką soku z cytryny. Jajko wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i pozostałym sokiem.

Tilapie panierować najpierw w mące, następnie w jajku ze śmietaną i na końcu w bułce tartej.

Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać udekorowaną plasterkiem cytryny oraz z sosem tatarskim i ziemniakami lub pieczywem.
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 15063
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Tilapia panierowana
Justine#

Dodane przez:

Justine

2008-11-15

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryba w warzywach po grecku

Ryba w warzywach po grecku

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-12-22
Pasta rybna z cebulką

Pasta rybna z cebulką

Justine#

Dodane przez:

Justine

2008-11-23

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Tilapia panierowana

2008-11-20 08:40:31

Mało osób zajada sie to rybką- a jest ona naprawdę smaczna :)
!vilyte#

!vilyte

2008-11-17 21:48:06

Smakowicie wyglada!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014