Kategorie przepisów

Tłuściutki rosół z gęsi

Składniki

Sposób przyrządzenia

Udo gęsi umyć, wrzucić do garnka z zimną wodą. Podłączyć, gotować ok 30 minut. Marchew, selera i pora umyć, obrać i pokroić w nieco mniejsze części. Dorzucić do gotującego się mięsa. Dodać liście laurowe, pieprz oraz sól. Gotować na małym ogniu ok 2 godzin. Rosół najlepiej smakuje z makaronem:)
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 3959
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Tłuściutki rosół z gęsi
kinias19#

Dodane przez:

kinias19

2009-08-28

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rosół Prawdziwy

Rosół Prawdziwy

eluszek#

Dodane przez:

eluszek

2009-08-30
Zupa Serowa

Zupa Serowa

agabi#

Dodane przez:

agabi

2010-05-25
Rosół Gabryśki

Rosół Gabryśki

agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-09-14
Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-09-15

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Tłuściutki rosół z gęsi

!Alicja#

!Alicja

2009-12-04 15:03:05

tłusciutki :) dzisiaj gotowałam i jedno wielkie oko, tylko ze taki rosołek to z ziemniaczkami sie zajada a nie z kluskami (przynajmniej u nas) niebo w gebie

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014