Kategorie przepisów

Tort ormiański

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukier kryształ upalić na brązowy w patelni. Migdały zmielić obrane. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i karmelem, połączyć ze startą skórką pomarańczową, ubitą z białek pianą, migdałami i sokiem z cytryny.

Przełożyć do dwu tortownic, wyrównać powierzchnię i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Masło utrzeć z cukrem, olejkiem, startą czekoladą, śmietaną i zmielonymi orzechami, przełożyć krążki ciasta, posmarować powierzchnię i boki, polać lukrem i udekorować.
Ocena przepisu: 5 (3 gł.)
Wyświetlenia: 3459
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gruzińskie chaczapurii z czachobilii

Gruzińskie chaczapurii z czachobilii

student_potrafi#

Dodane przez:

student_potrafi

2010-12-06
propozycja podania!

Komentarze

Do przepisu na: Tort ormiański

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014