Kategorie przepisów

Tort Raffaello

Opis

Bardzo smaczne i szybkie ciasto. Polecam, jest pyszne :)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Herbatniki wyjmujemy na talerzyk i nasączamy zwykłą herbatką, zaparzoną wcześniej i ostygniętą.

Czekoladę rozpuszczamy w rondelku a śmietanę miksujemy w misce. Do śmietany dodajemy wiórki kokosowe (zostawcie trochę wiórek do ozdoby tortu), migdały w płatkach i mieszamy łyżką (nie mikserem by nie zmielić migdałów i wiórek).

Wcześnie rozpuszczona w rondelku czekoladę przestudzamy i jak będzie przestudzona to dodajemy do naszej masy. Miksujemy przez minutę.

Herbatniki kładziemy na spodzie blaszki do ciasta. Na nich układamy zrobiony właśnie krem. Na niego kładziemy biszkopt i ponownie smarujemy kremem. Tak tworzymy warstwy ciasta. Ja z reguły daje na spód herbatniki, Potem krem, biszkopt, krem i znowu herbatniki.
Jako ostatnia warstwę jednak szybciej jest dać biszkopt. Z dwoma warstwami herbatników jest bardziej kruche i bardzo dobrze kroi się je na kawałki.
Wierzch również smarujemy kremem i przyozdabiamy wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.

Smacznego.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 5360
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Tort truskawkowy

Tort truskawkowy

tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2009-06-12
Tort ajerkoniakowo-orzechowy

Tort ajerkoniakowo-orzechowy

nesa#

Dodane przez:

nesa

2009-06-12
Tort wiśnowy I

Tort wiśnowy I

Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-14
Tort wiśniowy II

Tort wiśniowy II

Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-16

Komentarze

Do przepisu na: Tort Raffaello

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014