Kategorie przepisów

Trzęsionka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Nóżki wieprzowe zalać zimną wodą i wieprzowinę. Dodać włoszczyznę (dużą marchewkę )ziele angielskie, liść laurowy, gotować na małym ogniu aż mięso samo odzieli się od kości około 4 godz. Odlać wywar. Dokładnie obrać mięso z kości i pokroić w kostkę. Wywar przyprawić czosnkiem roztartym z solą. Dno naczynia przybrać plasterkami gotowanej marchwi. Ułożyć na niej pokrojone mięso, zalać je wywarem i odstawić, aż galareta się zetnie. Przed podaniem ostrożnie zdjąć tłuszcz z wierzchu. Podawać z octem lub chrzanem.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 789
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kanapka z wędliną

Kanapka z wędliną

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-22
Kolorowa przekąska

Kolorowa przekąska

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-22
Ogórki ze śmietaną

Ogórki ze śmietaną

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-08-31
Surówka z selerów i gruszek

Surówka z selerów i gruszek

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-29
Surówka z selera bulwiastego i gruszki z dodatkiem łodyżki selera naciowego

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Trzęsionka

2010-01-22 22:02:40

ale nazwa trzęsionka bardziej mi się podoba

2010-01-20 00:03:42

Nic dodać nic ująć.

2010-01-19 12:26:10

TO JEST INACZEJ MÓWIĄC GALARETA.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014