Kategorie przepisów

Przepis na Twaróg domowy

Opis

Jesienią trudniej jest zrobić twaróg, tym sposobem w ciągu 2 dni, mamy super twarożek.

Składniki

  • mleko 2% 5 litrów
  • śmietana 24% 1/2 kubka

Twaróg domowy - jak zrobić

Gdy mleko jest kwaskowe, przelać do gąrczka i postawić w ciepłe miejsce, dodać śmietanę, wymieszać odstawić do następnego dnia.
W ciągu następnego dnia trzy razy ogrzać mleko,na wolnym ogniu.

Gdy z mleka zaczyna robić się twaróg, wylewamy twaróg na cedzak do osączenia by dobrze ociekł ser.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 5252
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Twaróg domowy
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-10-16
Twaróg domowy
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-10-16
Twaróg domowy
Twaróg domowy
Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-26
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Smalec domowy

Smalec domowy

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-10-16
Jarskie gołąbki

Jarskie gołąbki

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-12-01
Ziemniaczane - krokiety

Ziemniaczane - krokiety

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-12-02

Komentarze

Do przepisu na: Twaróg domowy

2008-10-16 23:39:34

Super! Moja babcia kiedys robiła podobnie. Gratuluje przepisu :)

2008-10-16 18:15:12

Świetny pomysł,muszę zrobić taki twarożek:)

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015