73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Udka z patelni z pietruszką

Składniki

Udka z patelni z pietruszką - jak zrobić

Natkę opłukać i otrzepać z wody. Drobno pokroić. Udka opłukać, wyciąć kość i oprószyć pieprzem i przyprawą kuchenną albo solą.

Nałożyć pokrojoną natkę pietruszki i zwinąć roladkę, oprószyć solą, spiąć wykałaczką (można obtoczyć w tartej bułce).

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Można podlać odrobiną wody, dodać grubo pokrojoną cebulę i dusić do miękkości często obracając.

Na koniec obsmażyć na tłuszczu by skórka była chrupiąca.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 621
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Udka z patelni z pietruszką
kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2016-12-31
Udka z patelni z pietruszką
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Udka z pieprzem i majerankiem

Udka z pieprzem i majerankiem

kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2017-01-31
Udka z pieprzem i majerankiem
Pierś kurczaka duszona w śmietanie

Pierś kurczaka duszona w śmietanie

kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2017-02-18
Pierś kurczaka duszona w śmietanie
Porosołowe pałki w panierce

Porosołowe pałki w panierce

kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2017-02-27
Porosołowe pałki w panierce
Filet drobiowy w paski

Filet drobiowy w paski

milutka1609

Dodane przez:

milutka1609

2017-02-28
Filet drobiowy w paski

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Udka z patelni z pietruszką

2017-02-28 10:41:17

Dziękuję.. to prawda:)

2017-02-07 23:07:22

Prosto i bardzo smacznie

2017-02-07 15:55:48

Bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017