73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Udka z sokiem pomarańczy z piekarnika

Składniki

Marynata

  • pomarańcza 2 szt
  • chili w proszku 1 szczypta większa
  • papryka mielona słodka 1 łyżeczka
  • olej ok 5 łyżek
  • czosnek 1 ząbek duży
  • musztarda 1 łyżeczka

Udka z sokiem pomarańczy z piekarnika - jak zrobić

Mięso umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Wetrzeć przyprawy w mięsko.

Z pomarańczy wycisnąć sok (trochę pomarańcza można dodać do pieczenia w kawałkach), czosnek przecisnąć przez praskę. Połączyć z pozostałymi przyprawami i olejem.

W marynacie obtoczyć mięso i odstawić na ok 3 godz albo dłużej. Mięso przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec ok 40 minut pod folią aluminiową a po zdjęciu folii piec do miękkości.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 120
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 60 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Udka z sokiem pomarańczy z piekarnika
kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2017-03-31
Udka z sokiem pomarańczy z piekarnika
>

Zobacz także:

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Udka z sokiem pomarańczy z piekarnika

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017