Kategorie przepisów

Udka z kapustą

Składniki

Sposób przyrządzenia

Udka oprósz solą i pieprzem, ułóż w brytfance i podlej 2 szklankami wody. Piecz ok 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia udka polewaj sosem z brytfanny.
Obierz 2 cebule i na 20 min przed końcem pieczenia połóż na mięsie razem z gruszkami.

Kapustę poszatkuj a cebulę posiekaj. Upieczone udka i gruszki wyjmij. Gruszki przetnij wzdłuż i wydrąż środek. Sos z pieczenia wymieszaj cebulą, kapustą i bulionem. Gotuj ok 10 min i zagęść mąką wymieszaną z wodą. Przypraw do smaku.

Gotową kapustę oraz udka ułóż na półmisku, a gruszki napełnij konfiturą żurawinową i ułóż obok mięsa.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1166
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Schabowy z jajkiem

Schabowy z jajkiem

PaniMISIOWA#

Dodane przez:

PaniMISIOWA

2009-06-25
Domowy Burger

Domowy Burger

PaniMISIOWA#

Dodane przez:

PaniMISIOWA

2009-06-25
Schabowy z warzywami

Schabowy z warzywami

PaniMISIOWA#

Dodane przez:

PaniMISIOWA

2009-06-26
Schabowy z ziemniaczkami

Schabowy z ziemniaczkami

magdaoxox#

Dodane przez:

magdaoxox

2009-07-05

Komentarze

Do przepisu na: Udka z kapustą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014