Kategorie przepisów

Udka z królika

Składniki

Sposób przyrządzenia

Udka umyć , ostrzem noża nakłuć w mięsie otworki i włożyć w nie plasterki czosnku, osolić i pozostawić na godzinę w lodówce. Masło rozpuścić na patelni i zrumienić udka z obu stron, podlać wodą i dusić do miękkości. Nadmiar wody odparować, a pozostały sos zagęścić rozmąconą w małej ilości wody mąką i zabielić śmietaną.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1810
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Udka z królika
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-10-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kotlety mielone z królika
Mięsko z cebulką

Mięsko z cebulką

kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2010-08-31
Pulpety w sosie pomidorowym
Królik w warzywach

Królik w warzywach

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-10-20

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Udka z królika

2010-08-22 13:14:04

robię takie bardzo często tylko dodaję również wegetę.mogę polecić bo są pyszne!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014