Kategorie przepisów

Usta Adama

Opis

Przepis na ciasto pochodzi z miesięcznika "Przyślij przepis". Wyglądało ciekawie więc postanowiłam je wypróbować.

Składniki

ciasto

krem

Sposób przyrządzenia

Biszkopty posmarować powidłami i połączyć ze sobą - ułożyć w rzędach w dużej blaszce.

Ciasto:
Margarynę, cukier, kakao i wodę rozpuścić i gotować przez 5 minut.
Do wystudzonej masy dodać jajko i 5 żółtek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Z białek ubić pianę i połączyć z resztą ciasta.

Zalać biszkopty i piec w temp. 180 st. C przez ok. 35 minut.

Krem
Budyń rozpuścić w połowie szklanki mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać budyń. Po ostudzeniu dodawać po łyżce do utartej margaryny.

Wyłożyć na wystudzone ciasto. Polać polewą czekoladową.
Ocena przepisu: 3 (11 gł.)
Wyświetlenia: 14283
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Usta Adama
anula3333#

Dodane przez:

anula3333

2008-10-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 11 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Truskawkowy torcik

Truskawkowy torcik

admin#

Dodane przez:

admin

2008-10-25
Ciasto toffi

Ciasto toffi

marcia83#

Dodane przez:

marcia83

2010-01-28
Ciasto toffi
Owocowa rozkosz

Owocowa rozkosz

monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-13
Budyniowiec mojej babci

Budyniowiec mojej babci

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-10-14

Zobacz wszystkie (9)

Komentarze

Do przepisu na: Usta Adama

!anetka1991#

!anetka1991

2012-03-17 22:09:36

smakuje i wyglada pysznie

2009-07-16 17:47:03

te ciasto jest przepyszne, polecam każdemu, naprawdę warto

2009-06-16 19:50:00

wygląda bardzo fajnie :)

2009-01-14 17:30:33

ciasto jest pyszne, polecam:)

2008-12-01 13:42:55

W oryginalnym przepisie jest do kremu dodana 1 łyżka mąki. Ja nie dodawałam i też się krem udał.

2008-11-28 16:55:02

a do kremu nie potrzeba mąki?
!ewa#

!ewa

2008-11-28 16:47:27

a do kremu nie potrzeba dodać mąki?

2008-11-07 18:23:33

Polewa może być czekoladowa taka z torebki lub wg przepisu:

5 dag margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki wody i 3 łyżki kakao.

Margaryne rozpuścić, ale nie dopuścić do zagotowania. Dodać wodę i cukier. Gry cukier się rozpuści dodać kakao. Wystudzić o polać ciasto. A o co chodzi w komentarzu z ty, "1/2 margaryny do polewy" do nie mam pojęcia.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014