Kategorie przepisów

Uzależniająca Zupa Chińska Słodko-Kwaśna

Opis

Oto dopracowany do perfekcji po wielu testach i degustacjach skład i przepis na super uzależniającą zupę – starałem się opisać tak aby każdy mógł to zrobić sam nad niczym się nie zastanawiając w 30 min . więc .. zaczynamy...?

Składniki

Sposób przyrządzenia

Piersi z kurczaka kroimy na drobne paseczki i smażymy na rozgrzanym oleju przyprawiając solą i pieprzem. Do przygotowanego rosołu (bulionu) wrzucamy trawę cytrynową, kostkę rosołową i gotujemy ok. 15 min aby trawa cytrynowa puściła swój super aromat - następnie przecedzam rosół wyrzucając trawę cytrynową lu ją wybieram. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 20 minut - wcześniej kroimy w paseczki jeżeli mamy całe. Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem na 5 minut, przelewamy zimną wodą i kroimy w drobne paseczki po ugotowaniu. Cukier z octem mieszamy w osobnym naczyniu, oba rodzaje papryki i imbir kroimy w drobną kosteczkę b. Ważne !!!!!!
papryki, imbir, mięso kurczaka, kiełki, grzyby mun, sos tabasco oraz wymieszany ocet z cukrem wrzucamy do gotującej się zupy i gotujemy ok. 15 minut następnie ananasa kroimy w drobne kawałeczki, mieszamy go z sokiem, pędami bambusa, makaronem i wszystko dodajemy do zupy. Gotujemy kolejne 20 minut i to wszystko –uczulam na dokładność przy krojeniu -opłaca się mówię wam czyli ananas, papryka słodka drobna kostka do 1 cm , a imbir i pędy bambusa całkiem drobniutko wraz z chili.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. Smacznego.. . I uwaga bo ta zupa strasznie uzależnia.. .. .. . Pozdrawiam lorenz222.. .. .. .. .. . Ps. Wszystkie składniki są ogólnie dostępne w sklepach lub w internecie.. .. .. .. Opracował lorenz222
Ocena przepisu: 4 (5 gł.)
Wyświetlenia: 12293
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Chińszczyzna babci

Chińszczyzna babci

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-11-23
chińszczyzna babci
Chińszczyzna

Chińszczyzna

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-11-24
Makaron ryżowy z surimi

Makaron ryżowy z surimi

Dziwnograj#

Dodane przez:

Dziwnograj

2009-12-02
Kurczak generała Tso

Kurczak generała Tso

Dziwnograj#

Dodane przez:

Dziwnograj

2009-12-03

Zobacz wszystkie (7)

Komentarze

Do przepisu na: Uzależniająca Zupa Chińska Słodko-Kwaśna

!Ola#

!Ola

2013-02-18 13:12:58

Hej,
Gdzie prócz internetu można kupić trawę cytrynowa ? Jakiś supermarket ?
!jazu#

!jazu

2012-06-23 10:31:14

Spokojnie, spokojnie, sfolgujże trochę. Wiem, że komentarz jest stary, ale - żeby ktoś się nauczył na tym przykładzie - capsa nie używa się w całej wypowiedzi ;-).

A zupka pyszna :D
!Ma#

!Ma

2011-02-07 09:31:14

Imbiru mniej, a zupa - marzenie :-)
Fakt - zagęszczona SKROBIĄ (nie mąką) kukurydzianą (to różnica) albo inną (może być skrobia ryżowa, z batatów itp) rewelacyjna. papryke kroimy w cienkie paseczki - jak najcieńsze. Czasem chińczyzy wlewają strużka jajko zbełtane ale bez przesady!
Jutro - robię!
!Edyta#

!Edyta

2011-01-05 10:12:00

Michu 10 dkg w zupełności wystarczy inaczej będzie za ostra pozdrawiam

2010-02-18 16:38:29

W przepisie jest błąd czy naprawdę daje się tak dużo imbiru tzn 30 dkg?
!michu#

!michu

2010-02-18 15:27:50

czy w tym przepisie naprawdę jest tak dużo imbiru tzn 30 dkg ???
!EDA#

!EDA

2010-02-09 14:11:31

TA ZUPA NAPRAWDE UZALEŻNIA JEST SMACZNA NIEBO W GĘBIE.jA TĄ ZUPKE JESZCZE ZAGĘŚCIŁAM MĄKĄ KUKURYDZIANĄ TAK JAK ROBIĄ W CHIŃSKICH RESTAURACJACH I JEST JESZCZE SMACZNIEJSZA.PROPORCJE TO JEDNA ŁYŻKA WODY NA JEDNĄ ŁYŻKĘ MĄKI KUKURYDZIANEJ.wODA POWINNA BYĆ LETNIA NIE ZIMNA.GRATULUJE PRZEPISU.A WSZYSTKICH NAMAWIAM DO UGOTOWANIA,BO WARTO:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014