Kategorie przepisów

Wątróbka wieprzowa w sosie własnym

Opis

wątróbkę soli się na końcu bo mięso twardnieje

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbkę moczymy w zimnej wodzie około 1 godziny. Następnie kroimy na części jakie chcemy (np. większą kostkę) i smażymy na margarynie i oleju.

Do osobnego naczynia dajemy trochę margaryny i pokrojone w piórka cebule. Gdy wątróbka się przysmażyła to dodajemy do niej zeszkloną cebule. Wszystko podlewamy wodą (tek aby mięso było zakryte) i dusimy z kostką rosołową, pieprzem.

Jak mięso jest gotowe to zagęszczamy mąką(w 1/2 szklance wody rozrabiamy 1 1/2 łyżkę mąki tak aby nie było grudek). Dodajemy sól do smaku. Jak już jest wszystko zrobione to dodajemy drobno pokrojony lub rozgnieciony czosnek.
Ocena przepisu: 3 (7 gł.)
Wyświetlenia: 23677
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Wątróbka wieprzowa w sosie własnym
Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Wątróbka wieprzowa w sosie własnym

!bas#

!bas

2014-01-23 12:57:10

dzisiaj wypróbuję przepis dzięki i pozdrawiam
!mama#

!mama

2012-03-21 06:47:21

pycha
!nati#

!nati

2012-02-20 22:09:20

ja umytą wczesniej watróbke moczę w mleku, niest bardziej krucha a nie twarda:)

2009-06-26 19:58:19

Ja najpierw zaparzam pokrojoną wątróbke we wrzątku, a poźniej robię tak jak jest w tym przepisie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014