Kategorie przepisów

Watróbka z cebulką

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbkę umyć,oczyścić z błonek, pokroić w kawałki i zalać mlekiem - moczyć przez 10 min. W między czasie cebule pokroić w krążki. Następnie roztopić masło na patelce i wrzucić cebule - lekko przysmażyć. Wątróbkę przecedzić i wrzucić do cebuli - dusimy do zrumienienia i miękkości. Na końcu solimy i pieprzymy. Wspaniale smakuje z chlebem-który można moczyć w sosie który się zrobił.
Pychota:))
Smacznego
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 16102
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Watróbka z cebulką
monaliza#

Dodane przez:

monaliza

2008-10-23

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Watróbka z cebulką

!mistrz patelni#

!mistrz patelni

2012-02-08 18:50:17

LIPA MI WYSZLA TWARDA JAKAS MUSIALEM WY*** bede robil starym sposobem cebul osobno dusimy watrobe podsmazamy osobno wrzucamy cebulke zamieszac posolic i lux:D pozdrawiam wszystkich wyjadaczy watroby:D
!kazim#

!kazim

2011-04-19 14:41:15

Zgadzam się. Baby zawsze robią trociny a potem się obrażają jak ktoś nie chce jeść.
!Kasia#

!Kasia

2010-06-30 14:06:18

Fajny przepis, zadziwiająco smaczna:)
!man#

!man

2010-01-08 09:22:09

Po co mleko ? po co maka ? baby jak zwykle musza cos popieprzyć i dodawać wedle wlasnego ja jakieś niepotrzebne dodatki. Cebule i nic wiecej. Smażyć na smalcu. Pychota. znam takie kuchareczki co to jeszcze sola i doprawiaja - potem zamiast smakować potrawa smakuje vegetą.

2008-10-23 10:57:29

Wątróbka zrobiona w taki sposób jest przepyszna.

2008-10-23 09:51:26

bardzo prosty i smaczny przepis na tradycyjna watróbkę. Można jeszcze dodatkowo wątróbnę potrzepać mąką i delikatnie przysmażyć

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014