Kategorie przepisów

Wędzona karkówka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Robimy zalewę:
do garnuszka wlewamy 1 litr wody i wrzucamy do niej liść laurowy, ziele angielskie odrobinę pieprzu naturalnego, pieprz ziołowy. Zagotowujemy.

Do baniaka wlewamy tyle wody aby zakryło mięso. Soli trzeba tyle do wody aby wynurzyło się z niej surowe jajko. Główkę czosnku cienko kroimy i mieszamy z solą. Następnie dodajemy do wody.

Zagotowaną zalewę wlewamy do baniaka i mieszamy wszystko razem. Mięso nakłuwamy widelcem zanim włożymy je do zalewy. Przykrywamy mięso dużym talerzem aby całkowicie było zanurzone w wodzie.

Mięso trzymamy 7 dni w tej zalewie. Mięso wyjmujemy i wkładamy do specjalnych siatek do wędzenia i ściskamy.

Mięso wędzi się w wędzarni na drzewie olchowym na małym ogniu przez 6-7 godzin.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 6798
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Wędzona karkówka
kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2009-02-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kotlety z kapustą

Kotlety z kapustą

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2009-03-17
Żeberka z kminkiem

Żeberka z kminkiem

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-03-04
Żeberka z kminkiem
Pieczona karkówka

Pieczona karkówka

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-12-31
Pieczeń  rzymska

Pieczeń rzymska

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2009-03-17

Komentarze

Do przepisu na: Wędzona karkówka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014