Kategorie przepisów

Wielkanocny chrzan z jajkiem łagodny

Składniki

Sposób przyrządzenia

Chrzan obrać, umyć i zetrzeć na tarce o bardzo małych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym. W 1/2 szklanki wrzącej wody rozpuścić cukier i kwasek cytrynowy, zalać chrzan i doprawić solą. Jajka ugotować na twardo, obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać śmietanę i starte jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Chrzan dawać do słoiczków i przechowywać w lodówce. Podawać na wielkanocny stół.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2275
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Wielkanocny chrzan z jajkiem łagodny
rafaello#

Dodane przez:

rafaello

2011-04-14

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mazurek z czekoladą

Mazurek z czekoladą

Angela94#

Dodane przez:

Angela94

2011-04-22
Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Angela94#

Dodane przez:

Angela94

2011-04-22
Marmurkowe pisanki Wielkanocne

Marmurkowe pisanki Wielkanocne

eva45#

Dodane przez:

eva45

2011-05-02
Babka piaskowa

Babka piaskowa

ben-ka#

Dodane przez:

ben-ka

2011-05-21
Babka piaskowa w polewie czekoladowej.

Komentarze

Do przepisu na: Wielkanocny chrzan z jajkiem łagodny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014