Kategorie przepisów

Wielkanocny tort

Składniki

ciasto

krem

dekoracja

  • gotowa polewa czekoladowa

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielić od białek, z białek ubić sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem i rumem, delikatnie wymieszać z pianą. Nie przerywając mieszania, stopniowo dodać obie mąki, proszek do pieczenia i startą czekoladę. Piec w tortownicy 50 minut w temp. 170*C.
Ostudzone ciasto przekroić na 3 krążki.

Krem:
Budyń ugotować na mleku,przestudzić, dodać żółtka oraz cukier, starannie wymieszać. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać zimny budyń, wiśniówkę i startą czekoladę. 5-7 łyżek kremu odłożyć. Pozostałym posmarować dwa placki, posypać wierzch każdego warstwą mielonych migdałów.

Przełożone kremem placki złożyć jeden na drugi, wierzch i boki ciasta posmarować cienką warstwą pozostawionego kremu. Polewę rozpuścić, gorącą najpierw posmarować brzegi tortu, następnie pozostałą szybko wylać na środek ciasta, lekko rozprowadzić pędzlem, udekorować wg uznania. Wstawić do lodówki.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 600
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Torcik Magdusi

Torcik Magdusi

to2007#

Dodane przez:

to2007

2009-04-20
Przekładaniec z bitą śmietaną

Przekładaniec z bitą śmietaną

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-07-29
Przekładaniec z bitą śmietaną
Dorosły tort

Dorosły tort

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-04-24
Tort ananasowy z budyniem

Tort ananasowy z budyniem

eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-01-23
Tort ananasowy z budyniem

Komentarze

Do przepisu na: Wielkanocny tort

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014