Kategorie przepisów

Włoskie ciasto na pizze

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pokruszone drożdże mieszamy w szklance z cukrem, łyżką mąki i letnią wodą. Zostawiamy w ciepłym miejscy żeby ruszyły. Przesianą mąkę mieszamy w misce z wyrośniętymi drożdżami. Później dodajemy resztę składników. Oliwę do ciasta daje się na samym końcu. Ciasto wyrabiamy dokładnie przez około dziesięć minut, aż stanie się elastyczne i będzie odchodzić od ręki. Wyrobione ciasto zostawiamy pod przykryciem, by wyrosło. Kiedy podwoi swoją objętość ciasto wykładamy (rozciągamy) na dno dużej blaszki, jak do tortów, wysmarowanej tłuszczem i smarujemy z wierzchu oliwą z oliwek.
Ocena przepisu: 4 (92 gł.)
Wyświetlenia: 102528
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Włoskie ciasto na pizze
Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2008-11-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 44 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pizza

Pizza

maryal#

Dodane przez:

maryal

2006-11-01
Pizzetki

Pizzetki

Bree#

Dodane przez:

Bree

2006-08-01

Zobacz wszystkie (35)

Komentarze

Do przepisu na: Włoskie ciasto na pizze

2012-05-09 11:56:21

Skoro to ciasto ma tyle pochwał to i ja wypróbuję choć pizze robię na innym cieście ale co tam.
!Klaudix#

!Klaudix

2011-02-26 18:20:48

!alka mam to samo pytanie i nie wiem, bo nikt nie odp.:(
!Adam#

!Adam

2011-01-25 11:39:40

To jest to ciasto nie trzeba więcej szukać przepisów
Cała tajemnica to maksymalnie wyrobić ciasto. POLECAM Super. !!!
!ani#

!ani

2010-11-23 19:39:40

Super przepis :) ciasto wyszło przepyszne ;)
!marinata#

!marinata

2010-06-14 19:19:14

Właśnie jemy :) Ciasto wyszło super! polecam!
!test#

!test

2009-12-27 16:36:44

super przepis
!kotka#

!kotka

2009-10-25 21:07:49

Wedlog identycznego pszepisu pieke od lat,do ciasta dodaje lyzeczke oregano,czasami dam 400 gr bialej maki i 100 gr swiezo zmilonej pszenicy super super.Polecam!! Acha pieke na okraglych blaszkach 32 cm z dziurkami.
!Michał#

!Michał

2009-10-13 00:01:37

Zajebiste ciasto dwa razy już zmajstrowałem na nim pizze i za kazdym razem wypas. Polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014