Kategorie przepisów

Przepis na Wołowina w sosie pieczeniowym

Składniki

Wołowina w sosie pieczeniowym - jak zrobić

1. mięso dokładnie myjemy i porcjujemy.
2. na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony przez ok 2 minuty.gdy mięso będzie obsmażone solimy i pieprzymy. jeżeli zrobimy to przed smażeniem , będzie ono twarde.
3. wlewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez 1 godzinę.
4. dodajemy sos pieczeniowy i dusimy kolejne 30 minut.

Wołowinka smakuje jeszcze lepiej jeśli dodamy do niej cebulkę.


Smacznego:)
Ocena przepisu: 5 (3 gł.)
Wyświetlenia: 6663
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Wołowina w sosie pieczeniowym
agabi

Dodane przez:

agabi

2009-09-10
Wołowina w sosie pieczeniowym
agabi

Dodane przez:

agabi

2009-09-10
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kafirowa wałkowana wołowina

Kafirowa wałkowana wołowina

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-16
Sztuka mięsa wołowego

Sztuka mięsa wołowego

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-16
Wołowe roladki

Wołowe roladki

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-18
Zrazy wołowe ze schabem

Zrazy wołowe ze schabem

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-18

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Wołowina w sosie pieczeniowym

2009-09-11 04:14:07

Bardzo smaczna wolowinka -wyprobowalem i podalem ja z kasza gryczana i kapusta czerwona duszona.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015