Kategorie przepisów

Wołowina w sosie pieczeniowym

Składniki

Sposób przyrządzenia

1. mięso dokładnie myjemy i porcjujemy.
2. na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony przez ok 2 minuty.gdy mięso będzie obsmażone solimy i pieprzymy. jeżeli zrobimy to przed smażeniem , będzie ono twarde.
3. wlewamy wodę i dusimy pod przykryciem przez 1 godzinę.
4. dodajemy sos pieczeniowy i dusimy kolejne 30 minut.

Wołowinka smakuje jeszcze lepiej jeśli dodamy do niej cebulkę.


Smacznego:)
Ocena przepisu: 5 (3 gł.)
Wyświetlenia: 6402
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Wołowina w sosie pieczeniowym
agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-09-10

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kafirowa wałkowana wołowina

Kafirowa wałkowana wołowina

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-16
Sztuka mięsa wołowego

Sztuka mięsa wołowego

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-16
Wołowe roladki

Wołowe roladki

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-18
Zrazy wołowe ze schabem

Zrazy wołowe ze schabem

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-18

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Wołowina w sosie pieczeniowym

2009-09-11 04:14:07

Bardzo smaczna wolowinka -wyprobowalem i podalem ja z kasza gryczana i kapusta czerwona duszona.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014