Kategorie przepisów

Wykwintna szarlotka

Opis

Smakuje inaczej.Można zabłysnąć.
Na imprezie gdy powiedziałam że jest szarlotka goście mieli nie ciekawą minę po spróbowaniu brakło na dokładki.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto- wszystkie składniki zagniatamy. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godz. Gotujemy budyń - na bazie wina i wody dodając cukier oraz cukry waniliowe. Uwaga- budynie na 0, 5l
do gorącego budyniu wkładamy jabłka-wymieszać. Tortownicę smarujemy masłem lub ramą posypujemy bułką tartą, wyklejamy ciastem po sam brzeg i wypełniamy jabłkami. Pieczemy w 150 stopni z termoobiegiem ok 60 min
jeśli nie ma termoobiegu -jak każdą szarlotkę. Można podawać z bitą śmietaną
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 2493
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Wykwintna szarlotka
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-09-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szarlotka Ani

Szarlotka Ani

marlena1#

Dodane przez:

marlena1

2010-12-30
Śnieżna szarlotka

Śnieżna szarlotka

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2010-04-05
Spód do szarlotki

Spód do szarlotki

Marcela#

Dodane przez:

Marcela

2010-04-29
Szybka szarlotka z kaszą manną

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Wykwintna szarlotka

!Mila#

!Mila

2012-04-27 15:19:26

To zdjęcie jest zdjęcie całkiem innego ciasta

2012-04-27 14:31:15

Nie na wierzch nie dajemy już ciasta
!Bożena#

!Bożena

2011-10-22 20:27:29

Czy na wierzchu też dajemy ciasto- czy już nie?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014