Kategorie przepisów

Zalewa do peklowania mięsa

Składniki

Sposób przyrządzenia

Połowę zmiażdżonych przypraw, sól i saletrę wetrzeć w mięso.
Mięso ułożyć skórką do spodu w ciasnym naczyniu emaliowanym, dopasowanym wielkością do ilości mięsa.

Drugą połowę saletry i przypraw wymieszać z przegotowaną wodą, zalać mięso i przycisnąć krążkiem drewnianym lub pokrywą, obciążyć.
Co drugi dzień mięso przewracać.
Przetrzymywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż 7 stopni przez 10-20 dni.
Ocena przepisu: 3 (8 gł.)
Wyświetlenia: 17585
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zalewa do peklowania mięsa
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2010-01-23
Zalewa do peklowania mięsa

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos pomarańczowy

Sos pomarańczowy

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2010-03-01
Sos pomidorowy na szybko

Sos pomidorowy na szybko

magdam164#

Dodane przez:

magdam164

2009-11-12
Sos cytrynowy

Sos cytrynowy

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-01-06
rewelacja, to mało napisane...
Łatwy sos pieczarkowy

Łatwy sos pieczarkowy

marchewka#

Dodane przez:

marchewka

2009-01-08

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zalewa do peklowania mięsa

!Obserwator#

!Obserwator

2009-12-19 19:37:41

Mieszanki peklujące do sporządzania solanki na bazie soli i saletry robimy w ten sposób że saletrę dodajemy w ilości wagowej 2-5% w stosunku do soli . w przepisie tej saletry jest za dużo

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014