Kategorie przepisów

Przepis na Zasmażka do kapuśniaku

Składniki

Zasmażka do kapuśniaku - jak zrobić

Na patelnie wkładamy tłuszcz, rozgrzewamy i wsypujemy mąkę. Mieszamy aż mąka połączy się z tłuszczem i lekko zarumieni. Zdejmujemy z ognia i wlewamy zimną wodę, energicznie mieszamy. Wstawiamy na ogień i mieszamy aż zgęstnieje. Wlewamy do kapuśniaku i chwilę gotujemy. (jeśli robi się po raz pierwszy mogą powstać kluski, jest na to rada, dolewamy odrobinę wody i przelewamy przez sitko.
Ocena przepisu: 4 (6 gł.)
Wyświetlenia: 16221
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Zasmażka do kapuśniaku
kamila1957

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-08
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Puree z ziemniaków

Puree z ziemniaków

DOROTA-HA

Dodane przez:

DOROTA-HA

2010-01-11
Bułeczki nadziewane

Bułeczki nadziewane

Danusia19671

Dodane przez:

Danusia19671

2011-03-06
Aromatyzowany ocet czosnkowy

Aromatyzowany ocet czosnkowy

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-01-11

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Zasmażka do kapuśniaku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015