Kategorie przepisów

Zebra z kremem

Składniki

  • polewa czekoladowa

ciasto

masa

Sposób przyrządzenia

Jajka ubić z cukrem do białości, dodać mleko, oliwę, mąkę z proszkiem do pieczenia i ucierać mikserem na gładką masę. Ciasto podzielić na dwie równe części.

Jedną wymieszać z kakao. Do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy o średnicy 24 cm wlewać po łyżce raz białego, raz ciemnego ciasta.

Piec w temp.180 stopni C około 45-50 minut.

Żółtka utrzeć z cukrem, wsypać budyń, wymieszać, rozprowadzić niewielką ilością mleka i mieszając, wlać cienkim strumieniem do wrzącego mleka.

Gdy masa zgęstnieje zdjąć z ognia, wystudzić. Utrzeć margarynę i dodać po łyżce zimnego budyniu i olejek rumowy.

Na ostudzone ciasto nałożyć krem i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Polewą udekorować ciasto.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 4778
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zebra z kremem
lena#

Dodane przez:

lena

2008-10-16
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Babka

Babka "puszek"

lena#

Dodane przez:

lena

2008-10-17
Tiramisu a'la Remi

Tiramisu a'la Remi

alina55#

Dodane przez:

alina55

2011-03-05
Tort

Tort "Lambada" pomarańczowa

lena#

Dodane przez:

lena

2008-10-17
Placek drożdżowy ze śliwkami

Placek drożdżowy ze śliwkami

lena#

Dodane przez:

lena

2009-05-31
Placek drożdżowy ze śliwkami

Komentarze

Do przepisu na: Zebra z kremem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014