Kategorie przepisów

Zeppeliny z białym serem

Składniki

CIASTO

FARSZ

  • chudy biały ser 30 dkg
  • jajka 2 szt
  • masło 2 łyżka
  • siekany szczypiorek 4 łyżka
  • sól 1 łyżeczka
  • czarny mielony pieprz 1/2 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

75 dkg ziemniaków ugotować. Pozostałe 25 dkg zetrzeć na drobnej tarce i dokładnie odcisnąć sok. Sok odstawić. Gdy się odstoi - zlać rzadszą frakcję z wierzchu, skrobię (z dołu) dodać do ziemniaków. Ugotowane ziemniaki zmielić maszynką o drobnym sitku, dodać surowe ziemniaki i sól. Zagnieść ciasto.
Na maśle zeszklić szczypiorek. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać szczypiorek, jajka i przyprawy. Wyrobić masę. Z ciasta odrywać kawałki, formować z nich podłużne placki. Na każdy nakładać porcję farszu i formować wrzecionowate kluski. Wrzucać je porcjami do osolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oleju i gotować na minimalnym gazie przez 25 minut od momentu wypłynięcia.

Smacznego!
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 1831
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gumiklyjzy - śląskie kluski

Gumiklyjzy - śląskie kluski

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-11-22
Pampuchy - kluski na parze

Pampuchy - kluski na parze

agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-10-07
Pyzy

Pyzy

agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-10-07

Komentarze

Do przepisu na: Zeppeliny z białym serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014