Kategorie przepisów

Ziemniaki faszerowane mięsem

Opis

Potrawa na grilla która doskonale wychodzi w piekarniku :)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować na pół twardo wraz z zielem ang i liściem laurowym. Odcedzić i odstawić do wystygnięcia. Pieczarki pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć.

Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w nieduże kawałeczki. Posiekać szczypiorek.

Podsmażyć na oliwie mięso z pieczarkami i czosnkiem, dodać pomidor, majeranek, wegetę. Ziemniaki przekroić wzdłuż, wydrążyć łyżeczką otwory i przełożyć do nich farsz.

Zawinąć połówki ziemniaków w folie aluminiową i piec 15-20 min w rozgrzanym piekarniku bądź na grillu.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 5858
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Boczek faszerowany na grilla

Boczek faszerowany na grilla

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-19
Schabowe z grilla z ananasem

Schabowe z grilla z ananasem

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-17
Udka ze szczypiorem

Udka ze szczypiorem

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-18
Kotlet z ziołami

Kotlet z ziołami

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-06-22

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaki faszerowane mięsem

2008-12-04 20:10:42

W mundurkach:) moje niedopatrzenie:)

2008-12-04 13:48:31

czy te ziemniaki obieramy czy gotujemy w skórkach?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014