Kategorie przepisów

Zimne nogi po poznańsku (galareta z nóżek wieprzowych)

Składniki

do gotowania

do salaterki

Sposób przyrządzenia

Do garnka włożyć dokładnie umyte mięso,warzywa, gotować tak długo aż mięso będzie samo odstawało od kości, zestawić z ognia. Wywar przecedzić, do wrzącego dodać żelatynę i wymieszać aż się rozpuści. Mięso obrać pokroić na drobne kawałki.

Do salaterek ponakładać krążki marchewki, pietruszki i posiekanej natki, dać rozdrobnione mięso i zalać wywarem. Ostudzone włożyć do lodówki aby galaretka stężała. Podawać z sokiem z cytryny.
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 7890
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zimne nogi po poznańsku (galareta z nóżek wieprzowych)
to2007#

Dodane przez:

to2007

2009-05-07
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kluchy Śląskie

Kluchy Śląskie

eluszek#

Dodane przez:

eluszek

2009-08-11
Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2009-09-07
Moskole

Moskole

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-13

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zimne nogi po poznańsku (galareta z nóżek wieprzowych)

2012-04-30 20:06:21

Nie wiem dlaczego, ale nie potrafię zrobić idealnych galaretek z mięsem i warzywami, zawsze coś jest nie tak, ale myślę że kiedyś dojdę do wprawy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014