73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Zrazy wołowe w sosie własnym

Składniki

smażenie

Zrazy wołowe w sosie własnym - jak zrobić

Mięso umyć, pokrajać w poprzek włókien na niezbyt grube plastry, rozbić tłuczkiem. Rozgrzać w garnku masło i podsmażyć na nim skrojona cebule. Mięso obtoczyć w mace przysmażyć na patelni na oleju - z obu stron.

Podsmażone mięso dodać cebuli podsmażonej. Dusimy przez chwile, następnie dolewamy wrzącą wodę, tak aby zrazy były zakryte. Dodajemy kostkę pieczeniową, czosnek, posypujemy kminkiem, pieprzem i solą.

Dusimy ok. 1,5 godziny. Na końcu dodać mąkę rozmieszać z 2 łyżkami wywaru - dobrze wymieszać i wlać do sosu.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 7374
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Zrazy wołowe w sosie własnym
monaliza

Dodane przez:

monaliza

2008-10-16
Zrazy wołowe w sosie własnym
kuchareczka87

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-05
a to moje zrazy wołowe podane do obiadu:)
Zrazy wołowe w sosie własnym
kuchareczka87

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-28
zrazy
Zrazy wołowe w sosie własnym
lena

Dodane przez:

lena

2009-03-26
>
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Flaki

Flaki

aseret

Dodane przez:

aseret

2008-11-23
Przesyłam zdjęcie do flaków, które obiecałam podmienić....
Sztuka mięsa z warzywami

Sztuka mięsa z warzywami

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-05-25
Frykadelki wołowe

Frykadelki wołowe

Justine

Dodane przez:

Justine

2008-11-08
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe

jotka

Dodane przez:

jotka

2008-11-10

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Zrazy wołowe w sosie własnym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017