Kategorie przepisów

Zrazy wieprzowe

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso mielone przygotować według przepisu:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/kotlety_mielone_9043/

Mięso rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. nakładać na każdy płat mięso mielone i ogórka pokrojonego w paski, zwinąć rolady spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, pod koniec smażenia dodać obraną i pokrojoną cebulę, zeszklić. Podlać mięso wodą i dusić pod przykryciem, (uzupełniając odparowany płyn), do miękkości mięsa. Wodę wymieszać z mąką, zagęścić sos z duszenia. Doprawić solą i pieprzem.
Ocena przepisu: 5 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5098
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zrazy wieprzowe
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Wieprzowe steki

Wieprzowe steki

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-11-15
Bitki wieprzowe w sosie własnym
Pieczone żeberka wieprzowe

Pieczone żeberka wieprzowe

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-04-30
Pieczone żeberka.

Komentarze

Do przepisu na: Zrazy wieprzowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014