Kategorie przepisów

Zrazy wołowe zawijane

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić skośnie w poprzek włókien na 4 szerokie plastry, pobić tłuczkiem na cienki płat.
Słoninę i ogórek pokroić w paski.
Płaty mięsa posmarować musztardą, nakładać po 2-3 paski ogórka i słoniny, zawijać, spiąć wykałaczkami.
Zrazy oprószyć mąką i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Wlać 1/8l wody, dusić powoli pod przykryciem do miękkości.
Gdy zrazy są miękkie, oprószyć sos resztą mąki, doprawić solą i pieprzem, zagotować, dodać śmietanę. Jeśli sos jest za gęsty, rozrzedzić rosołem lub wodą.
Wyjąć wykałaczki, zrazy ułożyć na półmisku i polać sosem.
Podawać z kaszą gryczaną.
Smacznego
Ocena przepisu: 3 (6 gł.)
Wyświetlenia: 6287
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zrazy wołowe zawijane
agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-09-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zrazy wołowe w sosie własnym
Flaki

Flaki

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-11-23
Przesyłam zdjęcie do flaków, które obiecałam podmienić....
Sztuka mięsa z warzywami

Sztuka mięsa z warzywami

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-05-25
Frykadelki wołowe

Frykadelki wołowe

Justine#

Dodane przez:

Justine

2008-11-08

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Zrazy wołowe zawijane

2010-12-30 12:56:00

Super przepis!!!To są właśnie takie zrazy jakie powinny być na prawdę!!!Najlepszy przepis ze wszystkich,które tu są!!!Ja w sumie robię praktycznie tak samo,tylko jeszcze daję do środka zrazów po kilka piórek cebulki :-)

2010-04-03 13:07:49

Dobry przepis :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014