Kategorie przepisów

Zrazy z karkówki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Plastry karkówki rozbić na cienkie, owalne plastry. Czosnek zmiażdżyć, cebulę pokroić w piórka, ogórka w paski. Rozłożyć karkówkę na desce, każdy plaster posolić, dodać pieprz, majeranek, czosnek.
Dalej układać boczek, cebulę, ogórek.
Każdy płat mięsa zwinąć w roladę i spiąć wykałaczką. Zrazy z wierzchu przyprawić solą pieprzem i majerankiem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, następnie podlać bulionem i dusić do miękkości mięsa.
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 9098
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zrazy z karkówki
lena#

Dodane przez:

lena

2008-10-19
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

lena#

Dodane przez:

lena

2008-10-19
De volaile z serem

De volaile z serem

skalmierzyce#

Dodane przez:

skalmierzyce

2008-10-19
Udka w majonezie i panierce

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zrazy z karkówki

2009-12-20 09:53:21

Mój tata będzie zachwycony!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014