Kategorie przepisów

Przepis na zupa groszkowa

Opis

dla wielbicieli zielonego groszku

Składniki

zupa groszkowa - jak zrobić

Szalotki oczyścić drobno posiekać. Masło rozgrzać zeszklić na nim szalotki kilka minut na małym ogniu nie przerywając mieszania.

Dodać zielony groszek i rosół gotować ok. 10 minut na średnim ogniu. Zdjąć z ognia trochę groszku wyjąć łyżką cedzakową, odłożyć do dekoracji. Pozostały groszek zmiksować w rosole.

Zupę przelać do garnka, dodać śmietanę. Całość dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą pieprzem cukrem sokiem z cytryny. Zupę gotować do zgęstnienia. Przyprawić vegetą.

Bułki pokroić w kostkę ułożyć na blasze wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika zrumienić (kilka minut bez tłuszczu).

Marchewkę obrać, opłukać pokroić w plasterki ugotować w osolonej wodzie. Dymki pokroić w krążki. Przed podaniem udekorować marchewką dymką i groszkiem.

Podawać z grzankami
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2567
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rosół z kaszą manną

Rosół z kaszą manną

marchewka#

Dodane przez:

marchewka

2009-08-14
Rosół z makaronem

Rosół z makaronem

ani2908#

Dodane przez:

ani2908

2009-03-19
Zupa czosnkowa z żółtkami

Zupa czosnkowa z żółtkami

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-20

Komentarze

Do przepisu na: zupa groszkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015