Kategorie przepisów

Przepis na Zupa Gyros

Opis

Zupa Gyros to pełnowartościowa mięsno-warzywna potrawa łatwa w przygotowaniu a przede wszystkimi smaczna!

Składniki

Zupa Gyros - jak zrobić

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą Gyros odstawić na 12 h.
Wcześniej przygotowane mięso podsmażyć na margarynie, dodać 2 szklanki wody i kremówkę - zagotować.
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i zupy cebulowe po czym gotować 10-15 min.

Po tym czasie dodać sosy z Knorra, kukurydzę i fasolę i wody do uzyskania odpowiedniej gęstości, zagotować.
Dodać sól i maggi do smaku.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Ocena przepisu: 5 (3 gł.)
Wyświetlenia: 3258
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Zupa Gyros
mzwiazek

Dodane przez:

mzwiazek

2011-09-25
Przykładowy sposób podania
>
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Zupa Gyros

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2016