Kategorie przepisów

Przepis na Zupa Szpinakowa z Jajkiem

Składniki

dodatkowo

  • jajka ugotowane na twardo 5 sztuk

Zupa Szpinakowa z Jajkiem - jak zrobić

1. Do dużego garnka włożyć mięso, obraną startą na małych oczkach marchewkę i pietruszkę, kawałek selera, przypaloną nad gazem cebulkę, całe ząbki czosnku, ziele angielskie, pieprz i liść laurowy.

2. Wszystko zalać wodą i gotować na małym ogniu pod przykryciem. W połowie gotowania dodać obrane ze skórki pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przesmażony na masełku szpinak.

3. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie doprawić do smaku i zabielić śmietanką.

4. Podawać z jajkiem na twardo. Smacznego!!!
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 6404
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Zupa Szpinakowa z Jajkiem
eluszek#

Dodane przez:

eluszek

2009-12-30
>
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa Szpinakowa z Jajkiem

2009-12-31 12:34:07

bardzo lubie szpinak kolejna przepis do wypróbowania

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015