Kategorie przepisów

Zupa czereśniowa

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czereśnie rozgotować w litrze wody, przetrzeć przez sito włosiane i ponownie zagotować.
Dodać łyżkę mąki ziemniaczanej.
Można zupę podprawić śmietaną z łyżką mąki pszennej lub też dwoma żółtkami roztartymi w wazie.
W ostatnim stadium zupy już nie zagotowywać, gdyż żółtka się zwarzą.
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 2764
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

artur#

Dodane przez:

artur

2008-12-10
Wykwintna botwinka

Wykwintna botwinka

magmak#

Dodane przez:

magmak

2009-06-03
Botwinka w mojej wersji, tylko bez jajka:(
Grochówka chłopska

Grochówka chłopska

rhelt#

Dodane przez:

rhelt

2008-11-04
Grochówka chłopska

Komentarze

Do przepisu na: Zupa czereśniowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014