Kategorie przepisów

Zupa grochowa na boczku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie przez noc, następnego dnia ugotować. Umyty boczek zalać wrzącą wodą i podgotować, następnie dodać umytą i oczyszczoną włoszczyznę. Gdy włoszczyzna i boczek będą miękkie, przecedzić wywar, a groch i włoszczyznę przetrzeć do wywaru. Boczek skroić w kostkę i włożyć do zupy. Z mąki i tłuszczu zrobić rumianą zasmażkę, podprawić nią zupę. Czosnek obrać, drobno posiekać, rozetrzeć z solą i dodać do zupy. Wsypać majeranek. Zupę podawać z grzankami.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 5506
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zupa grochowa na boczku
zewa#

Dodane przez:

zewa

2010-04-21

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Grochowa z kaszą jęczmienną

Grochowa z kaszą jęczmienną

monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-10-05
Grochowa z kaszą jęczmienną
Zupa grochowa  Mamy

Zupa grochowa Mamy

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-15
zupa grochowa
Zupa grochowa

Zupa grochowa

antonio#

Dodane przez:

antonio

2009-10-15
Zupa grochowa Justyny

Zupa grochowa Justyny

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-11-26
zupa grochowa Justyny

Komentarze

Do przepisu na: Zupa grochowa na boczku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014