Kategorie przepisów

Zupa grochowa na boczku wędzonym

Opis

Wspaniała rozgrzewająca grochóweczka z pachnącym boczkiem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczek pokroić w kostkę i dobrze podsmażyć na patelni. Wlać do garnka ok 2,5-3 litry wody, dodać ziele angielskie, listek laurowy, marchewkę, pietruszkę, podsmażony boczek i groch. Podsmażyć na patelni kiełbasę dodać i gotować około 30-35 minut. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na patelni. Wyjąc marchewkę i pokroić w kostkę. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować jeszcze około 15 minut, dołożyć pokrojoną marchewkę. Zupę doprawić solą, pieprzem i koniecznie majerankiem. Zupa stygnąc zrobi się nieco gęsta. Smacznego :)
Ocena przepisu: 4 (24 gł.)
Wyświetlenia: 43273
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zupa grochowa na boczku wędzonym
ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2008-10-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 15 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zupa grochowa  z makaronem

Zupa grochowa z makaronem

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-24
Zupa grochowa

Zupa grochowa

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-09-03
grochowa
Moja zupa grochowa

Moja zupa grochowa

ani2908#

Dodane przez:

ani2908

2009-03-27
Grochowa z makaronem

Grochowa z makaronem

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-05-10
Grochowa z makaronem

Zobacz wszystkie (19)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa grochowa na boczku wędzonym

!anecia#

!anecia

2012-08-13 18:17:51

super przepis zupka pyszna......
!Radzio#

!Radzio

2012-04-21 12:01:15

jak jest kosatka rosolowa to nie trzeba soli Jadziu
!ania#

!ania

2012-01-31 17:41:15

SUPER!!!
!soli do smaku sie daje prawda???#

!soli do smaku sie daje prawda???

2011-04-28 18:35:30

soli do smaku sie daje prawda???
!ewik#

!ewik

2011-02-22 16:05:35

Anecik. Dziękuję za przepis. Już dwa razy robiłam grochówkę według tego przepisu i znikała w mgnieniu oka. Wszystkim smakowało. Dzisiaj robię trzeci raz i to podwójną ilość. Przepis jest fantastyczny, a grochówka pychota. Polecam wszystkim
!Marcin#

!Marcin

2011-02-21 14:24:22

Pierwszy raz gotuję zupę i bedzie to grochówka. A kiedy mam dodać podsmażoną cebulkę
!Jadzia#

!Jadzia

2010-12-27 11:35:53

a ile soli ?
!Markoni#

!Markoni

2010-12-02 14:40:24

Czy przypadkiem 4 marchewki to nie jest przesada?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014