Kategorie przepisów

Zupa Gyros

Opis

Zupa Gyros to pełnowartościowa mięsno-warzywna potrawa łatwa w przygotowaniu a przede wszystkimi smaczna!

Składniki

  • mięso wieprzowe 1 kg
  • kremówka 30 % 600 ml
  • papryka (czerwona 3 sztuki (duże)
  • zupa cebulowa Knorr 2 sztuki
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • fasola czerwona 1 puszka
  • schaschlik sauce knorr 1 butelka 250 ml
  • chilli sauce Knorr 1/2 butelka 250 ml
  • przyprawa Gyros
  • margaryna 6 dag
  • sol do smaku wedle uznania
  • Maggi do smaku
  • woda
  • pieczywo tostowe lub weka

Sposób przyrządzenia

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą Gyros odstawić na 12h.
Wcześniej przygotowane mięso podsmażyć na margarynie, dodać 2 szklanki wody i kremówkę- zagotować.
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i zupy cebulowe po czym gotować 10-15 min.
Po tym czasie dodać sosy z Knorra kukurydzę i fasolę i wody do uzyskania odpowiedniej gęstości, zagotować.
Dodać sól i maggi do smaku.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 2522
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zupa Gyros
mzwiazek#

Dodane przez:

mzwiazek

2011-09-25
Przykładowy sposób podania
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa Gyros

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014