Kategorie przepisów

Zupa neapolitańska

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotować rosół, wziąć na 4 osoby łyżkę masła, zasmażyć z mąką i czubatą łyżką parmezanu, ciągle mieszając na ogniu.
Gdy się już zamieni w jednolitą masę, rozprowadzić świeżą kwaśną śmietaną, zagotować, a w końcu zaprawić 2 rozbitymi z łyżką wody żółtkami.
Nie dopuścić do zagotowania. Osobno mieć ugotowany cieńszy makaron, włożyć go nieco w wazę i podać na stół. Oddzielnie podaje się tarty parmezan, aby go podług życzenia dosypać. Zamiast kwaśnej śmietany można dodać słodkiej.
Ocena przepisu: 3 (17 gł.)
Wyświetlenia: 21379
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rosół dla kawalera

Rosół dla kawalera

#

Dodane przez:

2008-10-13
wersja z makaronem
Rosół z rodzynkami

Rosół z rodzynkami

#

Dodane przez:

2010-01-31
Rosół jarski

Rosół jarski

#

Dodane przez:

2009-08-07
Rosół z królika

Rosół z królika

#

Dodane przez:

2009-07-09

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa neapolitańska

!dinod#

!dinod

2010-08-02 23:07:30

Ja tą zupę często robię, smakuje wszystkim domownikom. Należy ją dobrze doprawić i wówczas jest pyszna. Życzę smacznego.
!ania piesek#

!ania piesek

2009-11-25 16:01:33

ja lubie tak zwaną zupe serową pychota
!KASIA JACKOWSKA#

!KASIA JACKOWSKA

2009-02-06 19:07:11

okropna wogule nie smaczna!!!!!!!!TO JEST PODRUBA
!monysiak#

!monysiak

2007-12-18 16:37:40

Niebo w gębie !!! Spróbujcie sami!!!
!Kasienia :* :*#

!Kasienia :* :*

2007-05-06 10:59:05

Pychota!
!Bona#

!Bona

2007-05-02 08:36:16

Ja robię te zupkę na wywarze z warzyw i ma rewelacyjny smak.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014