73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Żurek z wędzonym boczkiem

Składniki

Żurek z wędzonym boczkiem - jak zrobić

Cebulę obrać, posiekać. Wędzony boczek pokroić w małą kostkę.Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać boczek, wymieszać, podsmażyć razem 3-4 minuty.

Do rondla wlać 1-2 litra wody, dodać listek laurowy i majeranek, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 15 minut na małym ogniu.

Dodać zakwas, wymieszać, zagotować na małym ogniu. Przyprawić do smaku.

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na ósemki. Gotowy żurek rozlać do miseczek, podawać z cząstkami jajek i ew. rzeżuchą.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 4424
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Żurek z wędzonym boczkiem
ptychu

Dodane przez:

ptychu

2009-11-20
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Jajka na Wielkanoc

Jajka na Wielkanoc

grazka862

Dodane przez:

grazka862

2009-04-19
Jajecznica ze szczypiorkiem

Jajecznica ze szczypiorkiem

ptychu

Dodane przez:

ptychu

2009-04-17
Żurek w chlebie

Żurek w chlebie

maryal

Dodane przez:

maryal

2009-04-17
Żurek w chlebie.
Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny

mrozluk

Dodane przez:

mrozluk

2009-04-18

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Żurek z wędzonym boczkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017