73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepisy na Kuchnia libańska

Nadziewane kabaczki i kawior z bakłażanów to przykłady potraw z szerokiego spektrum kuchni libańskiej. Oprócz tego warto zapoznać się ciecierzycą czy popularnym falafelem. Wielu smakowych wrażeń dostarczy nam pasztecik z endywią oraz marynowana rzodkiew. Warto też poświęcić trochę czasu żeby przygotować libański humus.

Sortuj: Alfabetycznie ↑ Alfabetycznie ↓ Data dodania ↑ Data dodania ↓ Ocena ↑ Ocena ↓ Wyświetlenia ↑ Wyświetlenia ↓

Sałatka z bakłażana

Dla miłośników bakłażana, tutaj znajduje się przepis, który jest znany w Libanie jako sałatka mnicha "salatet el raheb".

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji2

Data dodaniaData dodania2013-06-14

Wyświetlenia:
3520

Sałatka z bakłażana

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 30min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2011-10-29

Wyświetlenia:
1577

Libańska sałatka Juanny

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia23min.   Ile porcjiIle porcji2

Data dodaniaData dodania2011-10-04

Wyświetlenia:
1448

Jajka z pomidorami

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia20min.   Ile porcjiIle porcji2

Data dodaniaData dodania2011-01-31

Wyświetlenia:
2193

Tabbulech

Marynowana rzodkiew

jadłam będąc w Libanie, nareszcie udało mi się zdobyć przepis

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia30min.   Ile porcjiIle porcji5

Data dodaniaData dodania2010-12-18

Wyświetlenia:
3524

Marynowana rzodkiew

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia30min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-03-27

Wyświetlenia:
2071

Smażone bakłażany marynowane z czosnkiem

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-03-07

Wyświetlenia:
3232

Hummus - dip z ciecierzycy

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2010-03-07

Wyświetlenia:
2036

Dip z bakłażanów

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2010-03-07

Wyświetlenia:
2773

Falafel (ta'amiya) - placuszki z ciecierzycy

Bakłażan smażony panierowany

w Libanie popularne danie

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia15min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-02-17

Wyświetlenia:
6617

Bakłażan smażony panierowany
!kesztu

!kesztu

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2009-03-30

Wyświetlenia:
1946

Paszteciki z endywią
!kesztu

!kesztu

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2009-03-30

Wyświetlenia:
2409

Szpinak z ryżem
!arafatka

!arafatka

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2009-03-06

Wyświetlenia:
2377

Libańska ze szpinaku

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2009-01-27

Wyświetlenia:
3541

Tabbuleh

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2008-12-17

Wyświetlenia:
2197

Krokiety z kabaczków

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia5min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2008-12-17

Wyświetlenia:
4828

Ciecierzyca

«« | Poprzednia | 1 | 2 | Następna | »»

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017