Kategorie przepisów

Przepisy na Kuchnia tunezyjska

Barwna kuchnia Tunezji jest równocześnie niezwykle pikantna. Ostre składniki i wyraziste przyprawy przywodzą na myśl kulinarne tradycje Tajlandii. Sól, kminek, czosnek oraz wszechobecne chilli – z tego ostatniego przyrządza się specjalną pastę, która służy jako codzienne smarowidło do chleba. Kulinarne eksperymenty dobrze rozpocząć od przygotowania tuńczyka a la Sidi Daoud lub kurczaka z selerem.

Sortuj: Alfabetycznie ↑ Alfabetycznie ↓ Data dodania ↑ Data dodania ↓ Ocena ↑ Ocena ↓ Wyświetlenia ↑ Wyświetlenia ↓

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 10min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2011-10-19

Wyświetlenia:
1289

Marchewka po tunezyjsku

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia15min.   Ile porcjiIle porcji8

Data dodaniaData dodania2011-10-14

Wyświetlenia:
1750

Harissa
!lawend44

!lawend44

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 15min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2008-12-24

Wyświetlenia:
2521

Tuńczyk a la Sidi Daoud
!Sebastian

!Sebastian

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 15min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2008-12-21

Wyświetlenia:
2143

Kurczę z selerem
!tangir

!tangir

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2008-11-22

Wyświetlenia:
2495

Ryba w czerwonym sosie
!Said

!Said

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2008-11-07

Wyświetlenia:
3207

Dorada po tunezyjsku
Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017