Kategorie przepisów

Przepisy na Kuchnia węgierska

Kuchnia węgierska wchodzi w skład kuchni środkowoeuropejskich, jednakże oryginalne kompozycje smakowe oraz unikalne cechy sprawiają, że staje się ona wyróżniona na tle innych regionów. Jako dowód polecamy przepis na pyszne placki z sosem po węgiersku albo sałatkę z czerwonej pieczonej papryki. Zimą nic nie rozgrzeje nas bardziej niż pikantne leczo.

Sortuj: Alfabetycznie ↑ Alfabetycznie ↓ Data dodania ↑ Data dodania ↓ Ocena ↑ Ocena ↓ Wyświetlenia ↑ Wyświetlenia ↓

Leczo na bogato

Leczo robię z różnymi składnikami, ale to z pieczarkami smakuje mi najlepiej.

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 15min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2013-10-31

Wyświetlenia:
1335

Leczo na bogato

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia40min.   Ile porcjiIle porcji12

Data dodaniaData dodania2011-10-12

Wyświetlenia:
4372

Langosze

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia55min.   Ile porcjiIle porcji10

Data dodaniaData dodania2011-10-10

Wyświetlenia:
1440

Leczo cukiniowo-bakłażanowe

Placki z sosem po węgiersku

Pyszne. Naprawdę polecam, chociaż prawdziwy sos węgierski powinno się robić z wołowiną, ale według naszej rodzinki z piersi z kurczaka jest lepsze :)...

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji15

Data dodaniaData dodania2011-04-06

Wyświetlenia:
3613

Placki z sosem po węgiersku

Pieprzny tokány

I znowu gulasz, znowu sięgnęłam do kuchni węgierskiej i jednej z odmian gulaszu czyli tokány.

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2011-03-26

Wyświetlenia:
2784

Pieprzny tokány

Langoszki wg Remigiusza Rączki

To węgierska potrawa zrobiona wg przepisu Remigusza Rączki naczelnego kucharza śląskiej TVS Silesia.

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia2godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2011-03-13

Wyświetlenia:
4376

Langoszki wg Remigiusza Rączki

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 15min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2011-02-25

Wyświetlenia:
2514

Wołowina po debreczyńsku

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 40min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-15

Wyświetlenia:
7003

Gulasz wołowy po węgiersku

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 10min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-09

Wyświetlenia:
2271

Węgierski przysmak

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-11-07

Wyświetlenia:
2396

Leczo

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia2godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji8

Data dodaniaData dodania2010-10-31

Wyświetlenia:
2728

Bogracsgulyas

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia40min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2010-07-30

Wyświetlenia:
2543

Sałatka z czerwonej papryki pieczonej - specjalność węgierska

Bogracz

Wykwintna węgierska zupa gulaszowa z papryką i kluseczkami.

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 40min.   Ile porcjiIle porcji10

Data dodaniaData dodania2010-06-27

Wyświetlenia:
10269

Bogracz

Leczo na zimę

Zimą kroimy 2 cebule w pół-talarki, podsmażamy na wędzonym surowym boczku, do tego wlewamy zawartość słoika, doprawiamy solą i szczyptą ostrej papryki...

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia2godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji10

Data dodaniaData dodania2010-06-13

Wyświetlenia:
5273

Leczo na zimę

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia2godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji5

Data dodaniaData dodania2010-05-13

Wyświetlenia:
4262

Placek z kiełbasą po wegiersku

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia45min.   Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2010-05-07

Wyświetlenia:
3143

Zapiekanka z brokułami

«« | Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Następna | »»

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017