Kategorie przepisów

Kuchnia australijska

Ciekawi Cię jak smakują duszone kangurze ogony? A może lepiej będzie upiec je w ognisku? Zawsze też możemy się skusić na stek ze strusia. Oto tajniki australijskiej kuchni, gdzie królują snappery i awokado w galarecie. Przy odrobinie cierpliwości możemy wzbogacić menu o dumper – chleb rodem z krainy kangurów.

Sortuj: Alfabetycznie ↑ Alfabetycznie ↓ Data dodania ↑ Data dodania ↓ Ocena ↑ Ocena ↓ Wyświetlenia ↑ Wyświetlenia ↓

Ogony z kangura duszone

Mięso wspaniale odchodzi od kości, sos jest lepki i słodki.

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia2godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2009-05-17

Wyświetlenia:
1935

Ogony z kangura duszone

Gęsi dzikie pieczone w glinie

Gęś jest bardzo krucha i soczysta, pachnąca ziołami od wnętrzności. Jadłem taką gęś na północy Australii w Ramingining - przepis Aborygeński.

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 30min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2009-05-10

Wyświetlenia:
2285

Gęsi dzikie pieczone w glinie

Dumper - chleb

Jest parę sposobów pieczenia: Można piec go w piekarniku 180 C, ale nie ma aromatu ogniska. Także można piec na żużlach formując cienkie placki. W pło...

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia30min.   Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2009-05-10

Wyświetlenia:
1983

Dumper - chleb

Ogony z kangura pieczone w ognisku

Jest to przepis stary jak świat - wcześniej zamiast folii używano korę albo liście, naprawdę smakują wyśmienicie. Podany przepis nakarmił cala osa...

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia15min.   Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2009-05-09

Wyświetlenia:
2495

Ogony z kangura pieczone w ognisku

Snapper lub Pstrag

Uwielbiam gotować - to jest jedna z moich improwizacji w plenerze

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia10min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2009-05-09

Wyświetlenia:
2242

Snapper lub Pstrag

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia5min.   Ile porcjiIle porcji11

Data dodaniaData dodania2008-12-22

Wyświetlenia:
2113

Bigos

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia1godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2008-01-09

Wyświetlenia:
5410

Stek ze strusia
!Zolo

!Zolo

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia30min.   Ile porcjiIle porcji3

Data dodaniaData dodania2006-03-24

Wyświetlenia:
4114

Australijski deser świąteczny
!Zolo

!Zolo

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia3godz. 0min.   Ile porcjiIle porcji6

Data dodaniaData dodania2006-03-24

Wyświetlenia:
9181

Duszone mięso z kangura
!Mosul

!Mosul

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia30min.   Ile porcjiIle porcji4

Data dodaniaData dodania2006-03-24

Wyświetlenia:
2776

Szpinak sezamowy
!Mosul

!Mosul

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia30min.   Ile porcjiIle porcji8

Data dodaniaData dodania2006-03-24

Wyświetlenia:
2542

Awokado w galaretce
!Msul

!Msul

Czas przyrządzeniaCzas przyrządzenia15min.   Ile porcjiIle porcji2

Data dodaniaData dodania2006-03-24

Wyświetlenia:
11232

Trufle czekoladowe
Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014